Váš prohlížeč není plně podporován a proto webová stránka nemusí fungovat správně. Nainstalujte si prosím novější verzi nebo otevřete webovou stránku v jiném prohlížeči.
Tápete v této brambůrkové terminologii stejně jako náš malý brambůrek? Je to jednoduché – zatímco chipsy si před smažením užívají koupel ve vlažné vaně (odborně se tomu říká „blanšírování“), brambůrky se naopak od vody odstřeďují. Při blanšírování jsou lupínky zbaveny nejen škrobu a cukru, ale bohužel i své typické bramborové chuti. Díky tomu je následná výroba chipsů jednodušší a dá se na ní použít více bramborových odrůd.
I když je tedy náš postup technologicky náročnější, charakteristickou bramborovou chuť bychom nevyměnili za nic na světě. Protože právě ta dělá z našich brambůrek to, čím jsou. Díky tomu chutnají zkrátka tak, jako byste si je udělali doma.
„
Tati, co vlastně jsme?
Brambůrky, nebo chipsy?
“